Мило дневниче….

Written by on 27/02/2020

 ОУ „Св. Климент Охридски“ – Попово

 „Не на тормоза и насилието в училище“

Лариса Христова ученичка от ОУ „Св. Климент Охридски“ – Попово

17-ти, Април 2019. Мило дневниче, днес се засякох с момичетата от моя клас. Те ме погледнаха и започнаха да се смеят. Чух как едното момиче прошушна „Вижте я,ха ха“, а другата и каза „Модна грешка:. Аз продължих напред по коридора, една от тях ме бутна и ме спъна, щях да падна. Няма да лъжа определено чувството не ми хареса.

 18-ти Април 2019. Днес видях момичетата от вчера с най-добрата ми приятелка в коридора,да си говорят. Веднага щом ги видях си помислих,че и може би и тя мисли така, както те мислят за мен. За момент реших, че те са прави. Аз настина съм ужасна. Понякога ми се искало да съм толкова красива, колкото тях. Перфектните момичета…Перфектни тела…сини очи и руси коси.

19-ти Април 2019. Днешния ден беше един от най-ужасните ми. Както всяка сутрин влязох в класната стая,но тогава всички се объркаха ,започнаха да ме гледат и да се смеят. Оказа се, че има страница казваща се „Най-грозните момичета от нашия град“, в която имаше мой снимки,най-вероятно взети от профила ми в същата социална мрежа. Под снимките има стотици коментари, който ме обиждаха и говориха затова колко зле изглежда косата ми,стила ми,тялото и какво ли още не. След като почетох всичко това за себе си,се разплаках. Едва издържах до края на часовете. След като се прибрах влязох в стаята си и не излязох от там с часове, плаках дълго време. Все още се чудя с какво заслужих това. Те нямат на представа колко много боли.

20-ти Април 2019. Честно казано не знам от къде намерих сили да стана и да отида на училище. Отидох и се преструвах,че нищо не е станало. Седнах си на чина и тогава видях моя снимка залепена на него. Цялата беше надраскана. Взех я и я изхвърлих. Едно от момчетата което стоеше зад всичко това каза: -В коша, там ти е мястото. Ха ха. След това ме заля с някакъв сок,който държеше. За мое щастие имах дрехи и се преоблякох. След като се прибирах започнах да плача отново. Не бях се усмихвала от дни,вече намразих начина по-който изглеждах и като цяло коя съм. Чувствам се изгубена,не знам какво да правя. Страх ме. Осъзнавам,че съм жертва на тормоз..

21 Април 2019. Днес набрах сили да разкажа всичко на майка си. Цяла вечер се чудех какво да направя и реших да потърся помощ. Отидох при нея с насълзени очи и разказах всичко. Тя ми обясни всичко,как трябва да обичам себе си. Това,че никой не е перфектен и това,че всеки е красив по свой собствен начин.

 26-ти Април 2019. (Една седмица по-късно) Мило дневниче всичко се нарежда. Чувствам се много по-добре. Майка ми помогна и продължава да го прави. Страницата беше изтрита,момичета бяха наказани и най-важното те ми се извиниха. Все още ми е трудно да се оправя на пълно,но съм благодарна на майка. Да поискам помощ беше най-правилната постъпка. Радвам се, че споделих преди да е станало късно!


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background