Продават сградата на поповската автогара

Written by on 16/01/2020

Преди дни стана ясно, че сградата на единствената автогарата в Попово се продава. Сумата за която е обявена е шестстотин хиляди лева без ДДС. Собственикът е Изпълнителният директор на „Метеор” АД, Иван Ангелов. До продажбата се стигнало, след като сметките на дружеството показали, че тя е нерентабилна. В момента от такса сектор приходите били едва около четири хиляди лева месечно. За сметка на това пък разходите за ток, вода, заплати и осигуровки на персонала, стрували на фирмата малко над пет хиляди лева. Така собствениците взели решение да я обявят за продажба и да пренасочат дейността си в друго населено място. По думите на Ангелов, последният ремонт на сградата е струвал на дружеството близо 250 хиляди лева, а средствата за това били осигурени от банков заем.

Ако се появи купувач, а такъв според Иван Ангелов вече имало, то новият собственик може да промени предназначението на сградата и тя да има съвсем друга функция от досегашната си.

Защо се стигна до тук, сградата на единствената автогара в Попово да е на пазара?

Това ни връща година назад, когато настъпиха проблемите с автобусния транспорт. Преди кризата основният превозвач „ Метеор” АД е извършвал 1850 курса на месец от транспортната схема на община Попово, която е губеща в по-големия си процент. Към този момент новият превозвач има едва близо 140 курса месечно. Още няма автобуси, които да пътуват от Попово в посока Русе.


Reader's opinions

Comments are closed.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background