„Смело сърце“ за четирима шестокласници от Търговище

Written by on 07/12/2019

 Асен Чакъров, Ивайла Александрова, Елис Алиева и Мервин Ъшък са отличени в категорията „Смело сърце“ на 10-те годишните награди „Даниела Сеизова – В името на живота”. И четиримата са ученици от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в гр.Търговище. Церемонията се организира от Федерация „Български пациентски форум” и се провежда в памет на журналистката Даниела Сеизова, която дълги години води неравна битка с рака на гърдата

Снимки: личен профил на Анета Милева в соц. мрежа

Призът който те получиха е за създадената от тях аудио книга за незрящи деца и възрастни, съобщи за Онлайн Радио Търговище след церемонията преподавателят им Анета Милева. Ето какво още сподели г-жа Милева:

„Искам да благодаря от името на децата, на Българския пациентски форум за номинацията и за наградата. Радвам се, че нашите ученици са отличени, но е важно да знаем, че зад тази кауза стоят много повече хора“, казва Милева. Тя припомни, че това са: кореспондентът на Дарик радио в Търговище Борислав Курдов, чиято е идеята за доброволческата инициатива; екипът на “Онлайн Радио Търговище”, които предоставят звукозаписното студио и помагат с техническата обработка на аудио книгата, журналистът Александър Великов – инициатор на кампанията „Подари ми история“, директорът на Първо СУ Севдалина Зафирова, и разбира се, четиримата герои със смели сърца, които помагат на децата със зрителни увреждания да имат досег до озвучени книги.“

Голямото отличие на наградите „Даниела Сеизова – В името на живота”. Призът за цялостен принос за безпристрастно отразяване на проблемите в здравеопазването беше присъден на сутрешния блок „Здравей, България”.

Екипът на Радио Търговище също поздравява тези „смели сърца“ за усилията и желанието им( на който самите ние бяхме свидетели). Надяваме се повече не само млади хора да последват примера им ,а ние сме готови отново да застанем зад такива проекти под различни форми.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background