Велико Търново е част от световната кампания срещу насилието върху жени

Written by on 26/11/2019

Велико Търново отново е част от световната кампания на „Зонта Интернешънъл“ срещу насилието върху жени и деца. Във вечерните часове на 25 ноември крепостта Царевец бе осветена в оранжев цвят, въпреки гъстата мъгла. По този начин бе изразена солидарността и съпричастността към пострадали от тези престъпления. Инициативата е на „Зонта клуб – Велико Търново“, подкрепена от Общината.

Част от кампанията е и изложба с пана, която ще бъде подредена пред Факултета по изобразително изкуство. Експозицията представя полезна информация за превенцията срещу насилието и трафика на хора. Паната ще бъдат изложени до 12 декември.

С решение на ООН 25 ноември е обявен за Световен ден за елиминиране на насилието над жени. Всяка година от тази дата започват дните на активност на Зонта клубовете в целия свят. Вече близо две десетилетия структурата на организацията във Велико Търново реализира различни прояви в подкрепа на пострадалите от тези престъпления. Организацията повишава информираността им за техните правата, предоставя безплатни юридически и медицински консултации и съвети, съдейства им пред органите на МВР и прокуратурата.

Кампанията е пореден пример за доброто партньорство между „Зонта клуб – Велико Търново“ и Общината, намиращо израз в многобройни каузи в областта на здравеопазването, културата, образованието, спорта. 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background