Бъдещи капитани по Дунав и с деца с приключенски дух в Училище по Природата

Written by on 19/11/2019

Учениците от специалността корабоводене на Професионална Гимназия по Речно Корабостроене и Корабоплаване (ПГРКК се запознаха с особеностите на водният туризъм, с гребането с каяци по Дунава и с природното богатство на реката.

Те се включиха в гребен поход около остров „Люляка“ със съдействието на ТД „Приста“. Младежите преживяха първото си плаване с каяк, наблюдаваха богатството на дунавския животински и растителен свят. Но видяха и замърсяването на реката с пластмасови бутилки и отпадъци, научиха за основните замърсители и се убедиха, че реката е по-красива и по-жива, ако я пазим. В събитието участваха 20 ученика от ПГРКК и техните преподаватели инж. Ивелина Георгиева и капитан Диан Атанасов, както и 4-ма водачи от ТД Приста.

Във втора акция ученици от 5-ти клас на СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“ участваха в поход от вилна зона Касева Чешма до хижа „Минзухар“, където представители на пещерния клуб към ТД „Приста“ бяха подготвили въжени атракции и забавляваха децата повече от 2 часа.

Докоснали се до усещането за адреналин в кръвта сред чистия въздух на липово-дъбовата гора край Образцов Чифлик, те вече очакват следващото подобно приключение. За пореден път беше установено, че на много места по света и у нас има изградени и работещи хубави въжени градини, като си пожелахме скоро и в Русе това да се случи. В събитието се включиха 17 ученика с тяхната класна ръководителка г-жа Николинка Петкова, а групата беше водена от Михаил Михов.

Инициативите са част от проекта „Училище по Природа“ на ТД Приста, осъществяван в рамките на програмата „Знание и растеж“ реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background