Балет „Вега” се представи блестящо на SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019

Written by on 18/11/2019

Балет „Вега” се завърна в Търговище с голямата награда „Златна роза” и още 8 купи, за всеки от танците, с който участва. Конкурсът се организира за пета поредна година от Сдружение ‘Изкуството на танца“- София. Проведе се в столичната Арена Армеец -Тренировъчна зала.

Балет „Вега” участва в петото издание на открития танцов фестивал с осем хореографии в различни жанрове и възрастови групи и всяка от тях бе отличена. Журито оценяваше всеки от танците самостоятелно, без да дублира награди. Във всяка от категориите, където „Вега” участваше с по два танца, спечели две от трите възможни отличия.

При характерните танци, над 12 години, „Вега спечели Първа награда с „Индийски танц” и трета награда с „Египетска приказка”.

В раздел Модерни танци, формации до 12 години, „Вега” показа ниво в добра конкуренция със състави от София и Велико Търново. Журито отново отличи и двете хореографии на състава. Танцът „Заешки истории” бе класиран на първо място, а „Веселите клоуни” на второ.

В раздел Модерни танци, формации над 12 години, танцът „Пирати” на Балет „Вега”, впечатли жури и публика с хореография и синхрон и съставът заслужено се окичи със златото. „Африканска симфония” получи трета награда в същата категория.
В раздел „Танцово шоу”, при формациите до 12 години, „Вега” участва с танца „Брилянтин”, на който отново заслужено грабна първото място.
По-големите завоюваха златото с атрактивните хореография и изпълнение на  танца „Хей, Пачуко”.

В края на вечерта, на тържествената церемония по награждаването стана ясно, че голямата специална награда „Златна роза“, изработена от бижутерско ателие „Yotsenik“ – ювелирна изработка,  се присъжда на балет „Вега“, към Младежки дом-Търговище с гл. худ. ръководител Марианна Савова и пом. ръководител Милена Иванова. Това беше изключително признание за категоричното успешно представяне на търговищките деца на форум от този ранг и за цялостната творческа работа на състава. То донесе безкрайно удовлетворение и силен емоционален заряд след 13 часовия танцов маратон.

Тук е мястото да благодарим и за директните включвания на нашата съгражданка и колега Венета Арабска, която тя направи във фейсбук през целия неделен ден.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background