„СЛЕДОВНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ” – награда за Читалището в Попово

Written by on 12/11/2019

В Деня на Народните будители, на 1 ноември 2019 година, от 16 часа в Националната библиотека „Кирил и Методий” се състоя Тържествената церемония „СЛЕДОВНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ”.
За 12 –ти пореден път Съюзът на народните читалища отличи и връчи своите годишни награди „Последователи на народните предци“.
Лауреатите и нови носители на почетното звание за 2019 година : Акад. Антон Дончев; Историкът акад. Георги Марков; обичаната Маргарита Хранова; Ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ – проф. дфн. Анастас Герджиков; Дългогодишния Председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на УниКредит Булбанк – Левон Хампарцумян; Композиторът- Маестро Стефан Диомов; Директорът на Националната библиотека – д-р доц. Красимира Александрова, Кметът на Свищов – Генчо Генчев и Секретарят на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1882” – град Попово – РОСИЦА ХРИСТОВА.
Събитието започна с реч на Заместник-министъра на културата Румен Димитров, последвано от изпълнение на любимата българска песен „ Хубава си, моя горо“ и поздрав от Председателя на Съюза на българските читалища – Николай Дойнов.
Г- жа РОСИЦА ХРИСТОВА e удостоена с висока оценка и със званието- ЗАСЛУЖИЛ ЧИТАЛИЩЕН ДЕЯТЕЛ за изключителния и принос в развитието на общонародното читалищно дело и отстояване височините на човешкия дух.
Лично Председателят на СНЧ – господин Николай Дойнов връчи отличията на Росица Христова.
„Тази награда е признание не само за мен, но и за дейността на Народно читалище – град Попово – Институцията, която съхранява паметта на времето, подхранва духа на настоящето и се грижи да предаде искрата на Просвещението на бъдещите поколения – сподели Росица Христова – Наградата ми е признание и за екипа, с който дълги години работя, за взаимното доверие през годините. Една награда за Всички! ”


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background