Спокойно започна и втория тур на местните избори в област Търговище

Written by on 03/11/2019

Изборният ден в област Търговище в местата, където се провежда  втори тур на местните избори, започна в спокойна обстановка. Снощи охраната на всичките 162 избирателни секции в областта, където ще се гласува днес, бе поета от 125 служители на ОД МВР-Търговище/От днес е поета охраната и на една мобилна секция в гр. Търговище/. Предприети са всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на деня на вота. 

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите, както и хора в явно нетрезво състояние.
По решение на СИК председателят на комисията може да поиска съдействие от органите на МВР за възстановяване на реда в помещението.

Създадена е организация сектор„Български документи за самоличност“ в областната дирекция и звената му в РУ-Попово и РУ-Омуртаг да работят  днес от 8.30 до 19.30 часа.  Служителите им ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В сектора и в паспортните звена в РУ-Попово и РУ-Омуртаг от  29.10.2019 г. до 2.11.2019 г. включително са издадени  7 удостоверения на граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност, с които да упражнят правото си на глас.От „Български документи за самоличност“ припомнят, че удостоверениеза гласуване се издава само след приемане на заявление за издаване на лична карта и след платена такса за услугата. То се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден – 27 октомври 2019 г.

Напомняме на гражданите  още, че могат да подават сигнали за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, на функциониращата денонощно в Министерството на вътрешните работи открита линия – телефон 02/982 22 32, и имейл – izbor@mvr.bg.  Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background