СЪКРОВИЩАТА НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ ИЗСЛЕДВАХА УЧЕНИЦИ ОТ СУЕЕ „СВ. КОНСТАНТИН-КИРИЛ ФИЛОСОФ“

Written by on 28/10/2019

На 26 октомври 2019 г., група ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, с ръководител г-жа Милена Скопакова осъществиха пътуване по маршрут Русе – Нисово – Иваново – Русе. Пътуването е част от дейностите по проект „Съкровищата на българската земя или: Хляб, билки и подправки за здраво тяло и бодър дух“ реализиран по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация &bdquo ;Русе – град на свободния дух“, със съдействието на Фондация „Еконт“.

В посетителския център на ПП „Русенски Лом“ в с. Нисово учениците чрез беседа и интерактивни игри се запознаха с биоразнообразието на парка – защитени растителни видове, в това число билки и използвани от човека тревисти растения, а също и защитени от изчезване животински видове. В село Иваново посетиха скалните манастири и реализираха изследователска разходка по екопътеката на парка.

На 28 октомври 2019 г., от 10 часа група ученици от 5 клас на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, гр. Русе под ръководството на г-жа Николинка Петковоа – главен учител по биология и здравно образование, се срещнаха с лектор от РИОСВ-Русе, който им представи информация за водата и нейните свойства. Учениците участваха в опити и експерименти. Направените снимки и събраните материали от учениците ще послужат за създаване на презентации, които те ще представят в часовете по природни наук и.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background