1% Дарено за…“Песенният мост на Елена“

Written by on 17/10/2019

Радио Търговище, съвместно със звукозаписно студио www.balxararecords.com подкрепиха издаването на книга за диригента, изпълнител и инициатор на емблематичните и уникални местни фолклорни инициативи „Мост между поколенията“ и Национален конкурс “ С песните на Стоян Радев“, г- жа Елена Василева.

Дарихме 300 компакт диска, звукозаписа и тиражирането им. Това издание ще съдържа 5 нови акапелни изпълнения на талантливи фолклорни изпълнители от региона на Търговище и непубликувани до сега. Две инструментални пиеси, две китки с автентични песни от родния край на Елена Василева в нейно изпълнение и съпровод на ПФА “ Мизия“ – Търговище, както и още две нейни изпълнения от дългосвирещата плоча на ансамбъла, от годините, когато хорът е бил под нейната диригентска палка. Дисковете съпътстват предстоящото издание на биографична книга за дейността на педагога и фолклорист Елена Василева, която скоро ще е факт благодарение на г-жа Величка Иванова, г – жа Ирина Ризова и търговищката общественост, дарили своя труд и средства ! Припомняме, второто издание на албума “ Търговищки славей“ се осъществи преди 10 години със подкрепата на „Вариант 5“ и Марк Летау. Настоящият диск ще носи заглавието на книгата – „Песенният мост на Елена“. Радио Търговище благодари на всички за подкрепата на инициативата от името на организаторите.

„1% Дарено…“ е новата социална инициатива на Радио Търговище. Тя е насочена към подкрепа на културно – образователни и социално значими каузи.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background