Валентин Велчев ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на община Търговище до местните избори

Written by on 27/09/2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Зам.-кметът Валентин Велчев ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на община Търговище за времето от 25 октомври до полагане на клетва на новоизбрания кмет след провеждане на местните избори на 27 октомври. Това решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Решението е в изпълнение на разпоредбите на Закона за местното самоуправление и Изборния кодекс. 

Велчев е определен със заповед на кмета д-р Дарин Димитров и за заместник в периода от 25 септември до изтичане на мандата. Решение на Централната избирателна комисия гласи, че „кандидат за кмет на община, район или кметство, който е държавен или местен орган, или заема служба в администрацията на държавен или местен орган, задължително ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск от деня, следващ деня на решението за регистрация. 

На сесията бяха определени и временно изпълняващи длъжността кметове на кметства на 28 населени места в общината, в които досегашните кметове са се кандидатирали за следващ мандат. 

Избори за кмет на кметство пък ще се проведат в 31 села, с население над 350 души, както предвижда Изборният кодекс. След изборите, в останалите 20 населени места ще бъдат назначени кметски наместници. 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background