Кметът откри обновената площадка за спорт и култура „Стадиончето“

Written by on 25/09/2019

Кметът д-р Дарин Димитров днес официално откри обновената площадка за спорт и култура „Стандиончето“, намираща се между тренировъчния комплекс и Центъра за младежки дейности и инициативи (ЦМДИ) в Търговище. На тържествената церемония присъстваха и зам.-областният управител Панайот Димитров, общински съветници, ръководният екип на Община Търговище, треньори и състезатели от спортните клубове, педагози и възпитаници на школите към ЦМДИ. 

„Обновихме това пространство с мисъл за младите хора на Търговище, както и с цел да разширим възможностите за спорт и провеждането на културни прояви на открито. Да ни е честито новата площадка и нека пазим съграденото“, се обърна към присъстващите кметът д-р Димитров. 

Зоната, позната като „Стадиончето”, е реновирана от Общинското предприятие „Флора”. Изградено е комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт. Поставена е специална полиуретанова настилка. Има зона и за баскетбол. Възстановени са близо 700 седалки. Ремонтирана е и сцената с екран. Изградена е топла връзка на откритата сцена с ЦМДИ, което дава възможност за провеждането и на културни прояви. Ползването на спортните игрища е безплатно. Търсят се възможности за поставяне и на видеонаблюдение. 

В тържествената програма за откриването се включиха децата от школата за естрадно пеене към ЦМДИ, състезателите по спортна и художествена гимнастика от клубовете „Торнадо“ и „Алегро“. Програмата приключи с турнир по стрийтбол между отбори от различните възрастови групи на клуб „Светкавица“. 

Община Търговище призовава всички съграждани да пазим новоизградените и обновени съоръжения и пространства в общия ни дом – Търговище. 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background