29 тона отпадъци са събрани до обяд в рамките на кампанията за почистване на Търговище

Written by on 14/09/2019

3700 са доброволците, заявили участие

Над 29 тона отпадъци са извозени до обяд от Общинското предприятие БКС в рамките на акцията за почистване на града и населените места, част от кампанията „Да изчистим България заедно“. Над 3700 са доброволците, заявили участие.
1400 доброволци от 14 училища и 12 детски градини в общината почистиха дворовете и прилежащите райони на детските и учебните заведения. 15 са читалищата, които се включват в кампанията. Те почистват около сградите си, централните улици, детски кътове и паркови пространства в населените места. Всички кметства на територията на общината са подали заявка да участие. Пенсионерските клубове, които ще почистват днес са 9. Над 100 са ведомствата и организациите, участващи в кампанията.


Кметът д-р Дарин Димитров и служителите на Община Търговище също се включиха в акцията, като се погрижиха по-чистия вид на парка „Борово око“. Събрани бяха над 20 чувала с отпадъци.
Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ почисти охраняемите паркинги, в двора на болницата, района около приюта за безстопанствени животни и общинските стадиони.
От Художествената галерия „Никола Маринов“ пък направиха уборка в района на сградата и боядисаха фасадата, замърсена от недобросъвестни граждани.
Припомняме, че ръкавици и чували за почистване могат да бъдат получени и днес, след предварителна заявка на телефон: 0882100612. Припомняме и че е необходимо чувалите със събраните отпадъци да се оставят до контейнерите за смет. За извозването им се подава информация на телефоните на Общинското предприятие БКС: 0897920780 или 0601 6 22 69.
Община Търговище отново призовава всички граждани да бъдем активни и заедно да се погрижим за по-приветливия вид на града и населените места, в които живеем.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background