ПРОВЕДЕ СЕ МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ „НИЕ – XXI ВЕК“

Written by on 28/08/2019

От 17 до 21 август в Курортен комплекс „Слънчев бряг“ се проведе поредното издание на Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Ние – ХХІ век“, организиран от Арт център Кърнолски.

Участие в него взеха над 100 деца и младежи в различни възрастови групи и жанрове от България, Германия, Казахстан, Беларус и Полша.

Участниците бяха оценявани от международно жури от вокални педагози и директори на фестивали от Полша, Германия, Грузия, Казахстан и България. Българският представител на журито беше г-жа Жени Лалчева.

Дария Стефанова, възпитаничка на ВС „Слънчеви ноти“ с вокален педагог г-жа Наталия Константинова, се яви в два раздела на фестивала и представи България в раздел „Фолклор“ с песните „Залюбих си мамо комшийчето“ и „Баба винце пила“, където спечели първо място. В раздел „Поп вокал“ с песните „Без радио не мога“ и „Fly“, тя завоюва второто място. Дария бе от малкото българчета, взели участие и в галаконцерта, който се проведе в амфитеатър „Арена“ на Свети Влас и заслужено стана любимка на публиката.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background