Ръководителят на Клуб „Батик”на тридневно посещение в Посолството на Индонезия

Written by on 21/08/2019

Ръководителят на Клуб „Батик” Славка Георгиева бе на тридневно посещение в Посолството на Индонезия във връзка с Деня на индонезийската независимост /17.08/
Славка Георгиева:
„Повече от 10 години ме канят на дипломатическия прием по този повод, той се състои обикновено в началото на месец септември.  За първи път присъствам на отбелязването на Деня на независимостта на Индонезия в посолството, в тесен индонезийски кръг.

Изключителна чест! Много мило посрещане! Посланикът, Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид ме посрещна с ,,Добре дошла у дома”. За пореден път усетих голямо внимание към мен, интерес към клуба и към Търговище. Програмата в тези три дни бе изпълнена със събития. Присъствах на среща със зам. кмета на Район Студентски град, за да представя батик за деца – организация, методика на работа, имам покана да обуча преподавател, който ще разкрие школа в София. Идеята е на културното аташе Нурул София. Последва тържествена церемония в Посолството, получих сертификат за популяризиране на батик в България, сертификати получиха и децата, а три от тях са отличени с награди. Първа награда получава Димана Стойчева, втора Клио Хари  Глеридис и трета Росица Матева. Сертификати от Посолството получават също Невена Андонова, Борис Андонов, Милла Овчарова, Селин Дауд, Ралица Добрева, Йоана Динева, Мирослава Ефтимова.

Участвах в празничен обяд за индонезийците в България.  Висока чест е, че бях сред тях. Получих покани за участия в техни събития за една година напред. Бяха ми организирали лична вечеря с културното аташе, обиколка из София – посещение на две изложби  – индонезийски съвременни изкуства и СИНТЕЗ – българско и индонезийско изкуство, интересно беше участието на самата Сри Астари Расджид в тях. Клубът получи дарение, което да подпомогне дейността ни през новия творчески сезон. По време на престоя ми обсъдихме гостуването на Посланика в Търговище, във връзка с юбилея на Клуб „Батик”.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background