Насимо представя шестата си самостоятелна изложба във Търговище

Written by on 21/08/2019

Роден в Търговище през 1979-та, Станислав Трифонов – NASIMO е признат за един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

Той е известен с това, че картините му трудно се побират в рамки и понякога негови платна са фасадите на цели сгради.

След невероятния успех на неговата шеста самостоятелна изложба “Life is a Study” (Животът е училище) в София, Пловдив, Бургас и Варна, тя идва в Художествена галерия “Никола Маринов”, като по време на събитието ще бъде представена и книгата “25 Years of Nasimo: Sketchbook” (Скицникът на Насимо).
Двата проекта проследяват професионалното развитие на художника – от скици и учебни етюди до разработени картини и монументални стенописи, същевременно подчертавайки ключови аспекти от неговия житейски път.
,,Life is a Study’’ бе проведена за първи път в София, като постигна рекорден успех за изложбено събитие на български автор. По време на  нейното откриване тълпи от фенове буквално спряха движението по улиците пред галерията домакин, съобщиха от водещи медии. 

‘’Светът, в който живеем, е едно голямо училище, в което всички сме ученици, някои по-послушни, други не чак толкова. Всички ние се намираме в класната стая с една-единствен цел – да се учим.

Всеки от нас е малък творец, който е тук, за да се учи и развие умението да твори, след което да го предаде нататък.

Животът е училище. Нека урокът продължи!’’ – са думите, с които Насимо посрещна своите гости. 

Официалното откриване ще се проведе на 03.09.19 т 17:30, а експозицията ще продължи до края на месец септември.

Събитието се провежда с подкрепата на ЕКОФОЛ АД, като по покана на компанията NASIMO ще създаде монументален стенопис на територията на Търговище, който ще бъде  подарък за жителите на града. 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background