Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на Общинската избирателна комисия

Written by on 19/08/2019

Публикуван е списъкът на кметствата, в които ще се проведат избори

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК), която трябва да бъде сформирана във връзка с предстоящите на 27 октомври избори за общински съветници и кметове. Това се случи по време на консултациите, свикани от кмета д-р Дарин Димитров, провели се днес в Община Търговище.
В консултациите за местния вот участваха упълномощени представители на партия ГЕРБ, коалиция „БСП за България“, коалиция „Обединени патриоти“, партия ДПС, партия „Воля“ и коалиция „Демократична България – обединение“.
Припомняме, че определеният брой на членовете на ОИК за Търговище е 13.
По процедура, кметът на общината трябва да изпрати предложенията на партиите и протокола от проведените консултации до Централната избирателна комисия, която в срок до 6 септември да назначи ОИК-Търговище.
В сайта на Общината вече е публикуван и списъкът на населените места, в които ще се произведат избори за кметове. Такива ще има в 32 населени места в общината, а в останалите 20 ще бъдат назначени кметски наместници. Това се налага заради промените в Изборния кодекс от 2016 г., съгласно които избори за кметове се провеждат в населени места с население от над 350 души.
Списъкът е публикуван на адрес: https://bit.ly/31Mlepl


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background