Столичният „Левски“ спечели детския футболен турнир „Трифон Иванов“

Written by on 15/08/2019

„Вечното дерби“ се пренесе на стадион „Ивайло“

Столичният футболен клуб „Левски“ спечели детския футболен турнир „Трифон Иванов“, който се провежда за четвърта поредна година във Велико Търново по идея на кмета на града Даниел Панов. Спортната надпревара е в памет на Железния защитник, превърнал се във футболна легенда както на Старата столица, така и на България.

Във финалната среща на стадион „Ивайло“ децата на „Левски“ се срещнаха с вечния си съперник – ЦСКА-София. „Сините“ категорично надделяха над „червените“ с 6:0, а още на полувремето резултатът бе 3:0. На трето място останаха младите футболисти на „Локомотив“ /Горна Оряховица/, след тях се подредиха „Берое“ /Стара Загора/, „Черноморец“ /Бургас/ и домакините от „Етър“.

В церемонията по връчване на купите и медалите участва заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той поздрави младите футболисти, треньорите, спортните деятели и всички присъстващи от името на кмета Даниел Панов.

По традиция бе връчена и индивидуалната награда за най-добър защитник на турнира. Статуетката с името на Трифон Иванов бе за Стоян Лазаров.

Детският футболен турнир в памет на Железния защитник е в категорията Футбол 9 – за деца, родени след 2008 година. Организатори са Община Велико Търново, Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ и Зоналният съвет на БФС.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background