Международен ден на младежта

Written by on 13/08/2019

Седмицата започна с прекрасен празник – 12 август – Международният ден
на младежта! Датата е обвързвана с хиляди инициативи, насочени към
младите и тяхното развитие. В България празникът се чества от 2007 година насам.

По повод тазгодишния празник Радио Търговище (в лицето на водещата на сутрешният блок -“Без майтап“ Анастасия Иванова) посети гр.Шумен. Шуменци представиха една изключително пълна
и цветна програма от събития и инициативи, които превзеха града.
През деня в Информационния център «Създатели на българската държава»
бе излъчен филм, който ни запозна подробно с историята на величествения
монумент, културното му значение и символиката на всяка отделна композиция на паметника.

През това време, желаещите можеха да посетят, свободно отворената в този
ден, Астрономическа обсерватория (Природен парк «Шуменско плато»).
Около нея се разви голяма част от програмата, а по-късно вечерта отново отвори врати за да ни запознае със Сатурн!

Всички присъстващи имаха възможността да наблюдават планетата, а за да се насладят на момента максимално, преди наблюдението, в кратка презентация беше представена основната информация за планетата и нейните пръстени.

В ранната вечер, 18.00, беше организирана една приятна среща с две успели и смели лица от Шумен.

Това бяха Емил Личев и Михаел Върбанов.С тях разговаря председателя на Общински младежки съвет – Шумен – Петър Бодуров, а беседата се проведе в Младежката сфера. Той им задаваше въпроси свързани с развитието на бизнес в Шумен, а те от своя страна на личен пример обясниха защо си струва да останем в родния град и да вървим към успеха си без да се отделяме от дома.

Те разказаха и за своята компания Love2design – студио за дизайн на мебели,което обаче не се задоволява само с традиционното, а върви напред към иновациите и желанието за създаване на уникални по своя род продукти. Като основна причина момчетата да останат да работят в Шумен, Емил Личев посочи, че там където е твоето семейство и там където са твоите приятели е и подкрепата, която всъщност е необходима за прогреса.

По-рано това лято младите шуменски дизайнери получиха международна награда за дизайн на мебели. Бронзовото отличие в категорията за „Мебели, декоративни елементи и дизайн на домашни артикули“ на конкурса „A’Design Award & Competition“ успя да спечели тяхната закачалка «Сенс».

Беседата приключи с поздравления от кмета на града – Любомир Христов, който също като Емил и Михаел, остана на среща за всякакви въпроси. Беше разиграна и своеобразна викторина с интересни въпроси и награди – книги, осигурени от момчетата от Love2design.

В 20.00 часа бе подготвен и концерт по случай празника. В него взеха участие три танцови състава – «Емоушън», «Танцувалня» и «Wow», а гост- изпълнители бяха Играта и Диона.

Автор и снимки за Радио Търговище - Анастасия Иванова

Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background