ДЕЦА ОТ РУСЕ РАЗБРАХА КАКВО Е ДА СИ ЯК

Written by on 22/07/2019

След четири дни, изпълнени с много ентусиазъм и вълнение, след толкова срещи с ментори и гости, дойде и финалът на летния проект на Сдружение „Диалог 2017“ и „Образователен център Диалог“, финансиран по програма Знание и растеж, осъществявана от Фондация „Русе-град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Работата от 15 до 18 юли бе разделена в следните модули: Ден първи – Мишо, Бобо и Павел представиха концепцията на комикса „Как да бъда як“. Запознаха децата с личния си път към фитнеса и здравословното хранене. Направиха много състезателни игри и показаха, че да си як, означава с ум да подхождаш към всичко, включително и към спорта. На втория ден фитнесът на ул. „Славянска“ приюти децата. Запознаха се с различните уреди с помощта на батковците Стилиян и Мартин, а Мишо направи бърза тренировка с всички. Ден трети – д -р Даяна Кръстева с асистента си – студента по дентална медицина Камелия Кръстева, подготвиха образователен и занимателен семинар за здравето на зъбите, за техниките на почистване, за здравословните и вредните храни. На четвъртия ден детският психолог Теодора Герганова в динамични ролеви игри завърши концепцията какво е да бъдеш як, когато си в трудна възраст, когато очакванията на родители и учители са високи, когато не си част от групата на известните, когато просто трябва да харесаш себе си.

В обучението се включиха 40 деца от пети до седми клас от Русе. Те работиха с Михаил Баленков, Богдан Василев – автори на комикса „Как да бъда як“, д-р Даяна Кръстева, Камелия Кръстева, психологът Теодора Герганова, Мартин Василев, Стилиян Димитров, Павел Начев, и създателите на „Диалог“ Цветелина Цветанова, Гергана Кръстева и Даниела Станева. Домакин на заниманията беше РБ „Любен Каравелов“.

За добрата атмосфера по време на семинарите се погрижиха Мадлен Димова, Ева Денева и Вихра Македонска – невероятните ученички на „Диалог“, които освен отличния успех на изпитите след 7 клас свириха и пяха за участниците.

Всички участници получиха книжките „Как да бъда як“ и сертификати с подписи от менторите


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background