ПОРЕДЕН НЕМСКИ ИНВЕСТИТОР ОТ АВТОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ С ИНТЕРЕС КЪМ РУСЕ

Written by on 17/07/2019

Kметът на г. Русе Пламен Стоилов заедно със заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански се срещнаха с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и на немската компания „Джей Кей Ен Драйвлайн“ (GKN Driveline Bruneck AG) – утвърден лидер в разработването и доставката на съвременни електрифицирани системи и решения за автомобилната индустрия.

През този месец те са на посещение в България и един от основните им инвестиционни интереси представлява именно регион Русе като потенциална локация за установяването на производствена база.

       Г-н Стоилов запозна гостите с инвестиционния профил на град Русе, проектите с европейско финансиране, които се изпълняват и с предимствата на региона за стартиране на бизнес. Германската фирма GKN Driveline Bruneck AG е концентрирана върху разработването и производството на електрифицирани задвижвания и системи за всички видове колела от автомобилната индустрия. В основата на дългогодишния й успех са технологичните иновации, оптимизацията на процесите, качеството и квалифицираността на служителите й. Инвеститорите заявиха, че професионалните намерения на фирмата са насочени към позициониране и стартиране на инвестиция, която да включва евентуален бъдещ строеж на собствена фабрика в края на 2021 – началото на 2022 година.

       ГБИТК цели разширяването и задълбочаването на икономическите и търговските взаимоотношения между двете страни, както и създаването на нови бизнес контакти и възможности за бизнес партньорство. В момента камарата оказва съдействие на в проучването на условията и възможностите за откриване и развиване на производствено предприятие в България.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background