Началникът на РУО – Търговище награди отличниците на НВО и ДЗИ от областта

Written by on 16/07/2019

Днес, 16.07.2019 г., началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева връчи грамоти на учениците от област Търговище, постигнали отлични резултати на Националното външно оценяване и на Държавните зрелостни изпити. 

„Поздравявам Ви за безспорния успех, който сте постигнали! Гордеем се с Вас и нека и през следващите години да има повече такива млади хора с потенциал като Вашия, защото бъдещето е във Вашите ръце!”. С тези думи началникът поздрави учениците и им връчи грамоти и предметни награди. 

По време на срещата учениците разказаха за себе си и за перспективите, които стоят пред тях. Ивайла Гущанова от от VIIа клас на ОУ „Любен Каравелов” – гр. Попово е постигнала максималния резултат от 100 т. на НВО по български език и литература. Ученичката смята да продължи образованието си в профил „Природни науки”. Христо Христов от I СУ „Свети Седмочисленици” – гр. Търговище и Славена Димитрова от II СУ „Проф. Никола Маринов” – гр. Търговище са постигнали максималния резултат от 100 т. на държавните зрелостни изпити по математика. И двамата смятат да продължат образованието си в специалност „Компютърно и софтуерно инженерство”. 

Грамоти бяха подготвени и за учителите на отличниците: Елена Николова – ст. учител по БЕЛ от ОУ „Л. Каравелов” гр. Попово, Мариана Десподова-Тодорова – ст. учител по математика от Първо СУ „Св. Седмочисленици” гр. Търговище и Лазарина Иванова – ст. учител по математика от Второ СУ „Проф. Н. Маринов” гр. Търговище. 

„Хубаво е да се работи с такива умни и работливи деца. Моралното удовлетворение от труда Ви се вижда. Образованието има нужда от такива хора като Вас”, заяви Станчева при връчването на грамотата на г-жа Мариана Десподова-Тодорова. Останалите бяха връчени на ръководствата на училищата, поради лични ангажименти на учителите и невъзможност за участие в срещата.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background