Поставят осветление на пешеходни пътеки в Търговище

Written by on 11/07/2019

Започна поставянето на осветление на 13 пешеходни пътеки в Търговище. Това са пешеходни пътеки, които се намират на натоварени улици и булеварди,  слабо осветени са и/или са в близост до детски и учебни заведения. 

Екип на фирмата, с която Община Търговище има сключен договор за изпълнение, днес работи в района на кръстовището на улиците „Антим I“ и „Трапезица“. Там трябва да бъде монтиран уличен стълб с два броя лампи, които да осветяват пешеходната пътека, в непосредствена близост до детска градина № 1 „Веселушко“.   

Осветени ще бъдат и пешеходните пътеки на следните улици и булеварди: „Трети март“, до Археологическия музей; „Стефан Куцаров“ до детска градина № 3 „Здравец“; „Митрополит Андрей“ до Професионалната гимназия по земеделие и ул. „Богомил“ до I СУ „Св. Седмочисленици“. 

Ще бъде монтирано осветление и на пешеходните пътеки на кръстовищата на улиците: „Бяло море“ и „Скопие“; „Кюстенджа“ и „Епископ Софроний“; „Пирин“ и „Беласица“; „Сливница“, „Каблешков“ и „Г.С. Раковски“; „Вит“ и „Ал. Стамболийски“; „Капитан Данаджиев“ и „Морава; „Опълченска“, „Г.С. Раковски“ и „Ал. Стамболийски“; „Бяло море“ и „Радецки“. 

Местата, където ще бъде поставено осветление, са определени след извършени оглед и оценка от експертна комисия от Община Търговище. Локациите са одобрени и от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Общината. 

В капиталовата програма на Общината за 2019 г. са заложени 25 000 лв. за изграждане на улично осветление на територията на общината. 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background