Незаконен микро язовир скъса стена- повече информация за случая.

Written by on 29/06/2019

Както преди почти седмица писахме незаконен микро язовир в кв. Въбел скъса стена след обилните дъждове. Тогава микро язовира наводни десетки къщи в търговищкия квартал „Въбел“.

Ето и повече информация която бяхме обещали.

През 2005 година същият язовир отново нанася щети и тогава от общинска администрация го бракуват. През 2010 година тогавашния зам.-кмет Станчев внася докладна с искане общинските съветници да гласуват той да бъде обявен за продажба, но с условието, че се използва само като земеделска земя, цената му е малко над 14 000лв. Инвеститор за бракуваното водно съоръжение се появява едва през 2013, година. Местният парламент взема решение бракуваната собственост да бъде продадена на търг с тайно надаване, като началната тръжна цена е почти четири пъти занижена от тази през 2010 година а именно 3400лв. Водното съоръжение е купено от Силвия Николова тогавашен служител на ОКС, за цената забелжете от 3438 лв. тоест стъпката е едва 38лв. Към днешна дата, язовирът е продаден на Йордан Ботунски бивш шеф на ОКС и бивш общински съветник. Тук трябва да отблежим, че същият е бил в местния парламент по времето, когато точката за продажбата на язовира се е гласувала, но господин Ботунски не е бил в залата именно по време на това решение- случайност ли е ?

Случайност ли е, че язовирът преминава в ръце на служител на окс? Защо компетентните органи не са проверили, дали Николова е изпълнила задълженията си по договор?

Трябвали обикновените хора да страдат заради личните интереси на някого?

Отговорите на тези въпроси, оставяме на вас, жителите на Търговище.

Радио Търговище ще продължи да следи темата и да Ви информира дали съответните органи ще предприемат действия.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background