Актуализирането на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие обсъдиха бизнесът и местната власт

Written by on 26/06/2019

Близо 40 собственици и представители на фирми от различни браншове в Търговище сe включиха в „Бизнес форум-2019 Търговище“, който се проведе на 25 юни. Форумът, организиран от Община Търговище, Областния информационен център и Сдружение „Център за регионално развитие – Търговище“, бе открит от кмета д-р Дарин Димитров.

„Партньорство между общините и местния бизнес е едно от условията за възход на икономиката и развитие на инфраструктура“, заяви д-р Димитров. Той благодари на участниците във форума за тяхната ангажираност и желание за диалог с местната власт. 

Основна тема на работната среща бяха възможностите за актуализиране на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Търговище 2014-2020 г. (ИПГВР), с цел включването на инвестиционните идеи на бизнеса в него. Условие за получаване на финансиране за реализиране на частни проектни идеи е те да бъдат част от ИПГВР.

Експертът от Сдружение „Център за регионално развитие – Търговище“ Никола Станчев разясни, че планът може да бъде актуализиран до края на тази година. Той поясни и какъв е редът за включване на проектни идеи в него. 

Изпълнителният директор на „Регионален фонд за градско развитие“ АД, Мартин Заимов пък представи основните възможности за подкрепа на планираните дейности на бизнеса. Фондът управлява финансови инструменти за  кредитиране на проекти за развитие на градска среда, спорт, култура, мобилност, индустриални зони и туризъм в цяла Северна България.

Дигиталните възможности за повишаване ефективността на бизнеса бяха представени от Николай Петканов от Сдружение „Български Бизнес Форуми”.

Припомняме, че всички обекти, реализирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, са включени в ИПГВР. Сред тях са обектите от образователната инфраструктура, проектът за модернизиране на градската среда, част от който е обновяването на кв. „Запад“ 2, изграждането на кръговото кръстовище на бул. „Митр. Андрей“ и рехабилитацията на улици в града.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background