Концерт-хепънингът „Здравей, лято!“ на ученици от клубовете по интереси ще се състои в Търговище

Written by on 11/06/2019

На 13 юни Община Търговище организира концерт-хепънинга „Здравей, лято!“. В него ще вземат участие близо 240 ученици, обхванати в заниманията по интереси в сферата на изкуствата в общинските училища.
От 15.00 часа на алеята от площад „Свобода“ към Драматичния театър започва демонстрация на изобразителни и приложни техники на учениците от II СУ „Проф. Никола Маринов“, I ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Драгановец и ОУ „Христо Ботев“, село Лиляк.
Паралелно, на сцена пред Драматичния театър ще се изявят децата, участващи в клубовете по сценични изкуства. Музикални и танцови изпълнения ще представят възпитаниците на I СУ „Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“, III ОУ „П. Р. Славейков“, IV ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“, село Подгорица, ОУ „Георги Стойков Раковски“, село Голямо ново, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Дралфа.
Децата от I ОУ „Христо Ботев“, I СУ „Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ ще представят театрални пиеси.
При лоши метеорологични условия концертът ще се проведе в кафе-театъра на читалище „Напредък-1864“ Търговище, а демонстрацията на изобразителни и приложни техники – в Школата по изобразителни изкуства в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс.
Концерт-хепънингът се организира в изпълнение на Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в община Търговище. Целта е дейността на клубовете по интереси да бъде популяризирана, а децата да представят наученото през годината.
През есента ще бъде проведена и втора представителна изява по Програмата. Тя ще бъде на участниците в клубовете по технологии и дигитална креативност.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background