Балетна формация „Търговище“ с много овации и от международния фестивал „С любов за танца“

Written by on 10/06/2019

Балетна формация „Търговище“ участва в единствения по рода си Международен детски балетен фестивал „С любов за танца“. Той се проведе в Пловдив, в Дом на културата „Борис Христов“. Организатори бяха Община Пловдив и Фондация „Буратино балет“.

Формацията на Младежки дом, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, участва с индивидуални и колективни хореографии. Във вечерта на колективите, момичетата на Балетна формация „Търговище“ се представиха с програма от 4 танца: танц от балета „Копелия“, „Серенада“, „Валс“ и най-бурно аплодирания „Катюша“.

Във вечерта на индивидуалните участия, дуетът „Перли“ от балета „Конче вихрогонче“, в изпълнение на Йоана Антонова и Калина Стайкова, се представи чудесно и двете момичета бяха класирани за участие в тържественото закриване с групова хореография, създадена от доц. доктор Желка Табакова, специално за гала концерта. В него формацията изпълни танцът „Катюша“ и дуетът „Перли“.

Децата от фестивала имаха възможност да участват в открит урок по характерни танци с преподавател председателят на журито д-р Бонка Матова.

Във фестивала участваха 12 колектива от Турция, Северна Македония, Черна Гора, Габрово, Шумен, Варна, Сливен, Враца, Лясковец, София и Търговище. Всички те бяха селектирани предварително от организаторите.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background