Втора Панорама на професионалното образование в Търговище

Written by on 07/06/2019

Днес (07.06.2019 г.) в двора на Първо ОУ „Христо Ботев” – Търговище се проведе втората Панорама на професионалното образование в Търговище. В проявата  се включиха 8 професионални гимназии от областта – пет от Търговище, две от Попово и една от Омуртаг. Проявата се организира от Регионалното управление на образованието в Търговище. Гости бяха областният управител г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, представители на бизнеса и др.

„С тази панорама всички ние, които сме тук днес, показваме нашето отношение към професионалното образование и Ви уверявам, че ще продължим да работим за осигуряване на още по-качествено образование, защото по този начин подкрепяме не само бъдещето на всеки млад човек, но и бизнеса в намирането на качествени кадри”. С тези думи началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева откри панорамата и пожела на учениците да направят правилния избор за бъдещата си професия, защото това ще им гарантира успешна реализация в бъдеще.

„Ние сме община, която има нужда от работна ръка. Има фирми, които имат нужда от професионалисти. Когато имате професия, имате сигурна реализация”, заяви кметът д-р Дарин Димитров и пожела на учениците успешно да се ориентират в избора на професия, за да са спокойни за бъдещето си.

По време на проявата екипи от учители и ученици на съответните професионални гимназии рекламираха училището си чрез демонстрации, а директорите запознаха присъстващите седмокласници със спецификата на обучението, което предлагат. За целта училищните екипи бяха разположени на отделни щандове, където кандидат-гимназистите получиха актуална информация за възможностите за реализация по съответните професии.

Целта на панорамата е да се улесни максимално изборът на учениците, завършващи VII клас, и  да се популяризират утвърдените в държавния план-прием професии.

Около 950 са учениците, които тази година завършват седми клас. В държавния план-прием за учебната 2019/2020 година утвърдените паралелки за професионалните гимназии са 26, от които 1 е в дуална форма на обучение.Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background