Община Търговище обнови още един корпус на морската база в Балчик

Written by on 06/06/2019

Деца и пенсионери отново ще летуват на преференциални цени

Два са вече обновените корпуси на общинската почивна база в Балчик. След като през миналата година бе завършен ремонтът на второто тяло на станцията, през тази година бяха обновени всички 19 стаи в трети корпус.


Ремонтните дейности бяха изпълнени от Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ и включват подмяна на дограмата, както и на всички инсталации. Обновени са санитарните възли. Направени са шпакловки, мазилки, подови настилки. Изработени са и нови мебели. Вложената сума е в размер на 55 000 лв.
Общинското предприятие „Флора“ пък реновира детската площадка в базата. Монтирани са нови детски съоръжения и е поставена ударопоглъщаща настилка.
И през тази година Общината ще осигури летен отдих на преференциални цени в морската база за деца с изявени дарби и граждани на пенсионна възраст.
Първи ще летуват пенсионерите от града, като смяната за тях започва на 22 юни и ще продължи 7 дни. Записването е в клубовете на пенсионера. Цената е 16.80 лв. на ден за престой в първо тяло и 21.30 лв. на ден за ремонтираните второ и трето тяло. Община Търговище поема част от стойността на почивката и осигурява безплатен транспорт.
Четири смени от по 5 дни пък ще имат на разположение децата с изявени дарби. Между 29 юни и 19 юли в базата ще почиват 240 деца, получили награди от различни конкурси, фестивали, участници в читалищни, танцови, музикални състави и формации. Всяко дете ще доплати по 5 лв. на ден за престоя си. Останалите разходи за нощувките, пълния пансион, медицинско лице, спасител и транспорт се поемат от Община Търговище.
След 21 юли морската база е на разположение на всички граждани, желаещи да почиват там, а смените са от по 5 и 10 дни. За децата до 3 години почивката е безплатна. За тези от 3 до 14 години цената е 17.30 лв. на ден за първо тяло и 21.80 лв. на ден за реновираните стаи във второ и трето тяло. За останалите цените са по 22.30 лв. на ден за престой в първо тяло и 26.80 лв. на ден за второ и трето тяло.
Целта на общинското ръководство е цялата база да бъде поетапно обновена, за да се създадат по-добри условия за летуващите там граждани.
Графикът на смените е публикуван в уебсайта на местната администрация: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=110


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background