Разнообразна програма за 1 юни подготвя Община Търговище

Written by on 29/05/2019

Разнообразна програма подготвя Община Търговище по случай Международния ден на детето – 1 юни.
В навечерието на празника, 31 май, от 15.00 часа в Регионална библиотека „Петър Стъпов“ ще бъде открита гостуващата изложба на Чешкия културен център „11 свята. Съвременна чешка илюстрация за деца“. Изложбата гостува по инициатива на Община Търговище.
В същия ден, в 15.30 часа Духовият оркестър към Общината ще проведе образователния урок „Първоюнско настроение по ноти“. В базата на оркестъра в Центъра за младежки дейности и инициативи всички желаещи ще могат да се запознаят отблизо с различните инструменти. Диригентът Красимира Коларова е подготвила забавни игри под формата на музикални гатанки.
В събота, 1 юни, Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс и Община Търговище канят всички малки и големи жители на Търговище на градски празник. От 10.00 часа, на алеята пред Драматичния театър ще бъдат обособени кътове по интереси. Ще се рисува с тебешири, а в спортния кът ще се проведат различни състезателни игри.
Също в 10.00 часа на малката сцена до градския шадраван започва „Сцена за музиканти и всякакви таланти“. Всички желаещи ще могат да представят песен, танц или друг талант, който притежават.
Организаторите канят всички съграждани да споделим заедно радостта от празника, посветен на най-голямото богатство – децата.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background