Празнично шествие и дефиле на абитуриентите на 24 май в Търговище

Written by on 21/05/2019

Традиционното празнично шествие и дефиле на абитуриентите ще се проведат в Търговище на 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Началото на програмата ще бъде поставено в 10.30 ч. с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и културни институции в общината.
В 18.30 часа започва дефилето на зрелостниците, което ще се състои за трета поредна година. По червената пътека пред сградата на Община Търговище ще преминат абитуриенти от 8 училища в града.
Шествието и дефилето ще протекат по предварително съгласуван с полицията и училищните ръководства график. Директорите следва да запознаят класните ръководители и учениците с него, за да преминат проявите при добра организация.
На 23 май пък ще се състои церемонията за връчване на годишните награди на Община Търговище за образование, наука, изкуство и култура. Ще бъдат наградени общо 20 дейци на просветата и културата, ученици, представители на образователни и културни институции. Отличените са избрани след разглеждане на всички постъпили кандидатури от две комисии, съставени от общински съветници и експерти от общинската администрацията.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background