Последният четвърти шедьовър, избран от вота на българите в кампанията “Почисти и разкраси с Cif“, беше открит в Търговище

Written by on 20/05/2019

София, 20 май 2019 г. – Финалният щрих от националната кампания “Почисти и разкраси с Cif“ беше поставен с четвъртия градски шедьовър в Търговище. Градът победител, който събра над 8500 гласа и оглави класацията, благодарение на задружните усилия на общността, получи своя скейт парк „Мечтатели“ в парк „Роден кът“.
Тази година в хода на кампанията бяха представени 3 градски шедьовъра в градовете София, Плевен и Силистра, а последният четвърти беше определен от гласовете на хората на официалния сайт на кампанията: cifcleans.bg. В периода 11 март – 22 април бяха предложени 63 градски локации, които събраха впечатляващ брой гласове – 24 000.
Началото беше поставено с градската трансформация на занемарен фонтан в Княжеска градина в София. С ново име и визия, „Фонтанът на отраженията“ радва посетителите на емблематичната за столицата ни градина. Последва го почистеният и разкрасен фонтан в Плевен: „Слънчевата спирка“, който сияе в Гаровата градина и посреща плевенчани и гостите на града. Третият градски шедьовър бе „Площадката на изкуствата“ в Младежкия дом на град Силистра. Пейки във формата на всички изкуства, които се изучават в дома, образуваха цветен кът за отдих и вдъхновение.


Обединени около каузата на кампанията, хората на Търговище допринесоха със задружни усилия, за да видят реализиран скейт парка „Мечтатели“ в парк „Роден кът“. Над 100 доброволци помагаха по време на цялата трансформация в града победител. Община Търговище подкрепи кампанията на Cif, а кметът д-р Дарин Димитров уважи откриването.
При занемарения амфитеатър бяха поставени 5 различни съоръжения за скейтборд и ролер скейтинг. Също така конуси за ролери, подходящи за слалом и фрийстайл скейтинг. Счупените пейки бяха поправени и боядисани в ярки зелени цветове с помощта на местни доброволци. Голямата стена на амфитеатъра беше изрисувана от графити художник, който по артистичен начин остави отпечатъка на кампанията в него.
Cif довери реализирането на творческите проект тази година на страхотните артисти от „Destructive Creation“, които променят за добро градската среда.
Посланици на всеки един от шедьоврите бяха талантливият влогър Крис Захариев (София), ослепителната актриса и модел Диляна Попова (Плевен) и очарователната певица и актриса Мона Гочева (Силистра), които прегърнаха инициативата и дадоха своята подкрепа за промяната в родните си градове. Мария Силвестър, вдъхновена от кампанията, посети града победител, за да открие заедно с общността скейт парка „Мечтатели“.
Инициативата „Почисти и разкраси с Cif“ беше подкрепена от местните общини и също така от Move Bg – платформата за иновативни решения, обществена промяна и устойчиво развитие.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background