„Вега“ само с призови отличия от национален конкурс в Казанлък

Written by on 20/05/2019

Балет „Вега“, с главен художествен ръководител Марианна Савова, триумфира на Национален конкурс за класически, характерни и модерни танци “Българска роза” 2019 в Казанлък.  Формацията участва в този конкурс за първи път и се представи в раздели „Мюзикъл“, „Съвременни“ и „Характерни“ танци, в първа, втора и трета възрастова група.

Във всички възрасти танцьорите на „Вега“ се представиха отлично, оставиха след себе си конкуренцията и заеха челните места.

В раздел „Мюзикъл“ танцът „Брилянтин“ впечатли силно и спечели първа награда.

В първа възрастова група, „Съвременни танци“ при формациите, Балет „Вега“ дебютира на сцена с новия танц „Веселите клоуни“ и завоюва първо място. Също при малките, категория Малка група, танцът „Заешки истории“ взе трета награда при неприсъдени първа и втора.

Във втора възрастова група, раздел  „Съвременни танци“, формации, „Пиратите“ на „Вега“ изправиха залата на крака и заслужено грабнаха купата за първо място.

В същия раздел, в трета възрастова група, формации, новият танц „Hey Pachuco“ също бе високо оценен от жури и публика и се класира на челната първа позиция. При малките групи „Орисия“ получи от журито трето място, при неприсъдени първо и второ в тази категория.

Още две първи места спечелиха големите момичета на „Вега“ в раздел „Характерни танци“: първо място при формациите за „Индийски танц“ и първо място при малки групи с „Руско-цигански танц“.

Конкурсът за Купа „Българска роза” е единственият танцов конкурс в националния календар за изяви по интереси  на Министерството на образованието и науката. В него се състезават изпълнители от професионални балетни училища и елитни школи от цялата страна. За втора година е включен  в  Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби за общински и държавни училища. Той  е част от празничната програма на ежегодния Празник на розата, с който Казанлък се гордее и който е посветен на маслодайната роза и тракийската култура.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background