Търговище посреща поетесата – бард Татяна Йотова

Written by on 14/05/2019

Татяна Йотова ще гостува в Търговище на 17. 05., от 18: 00ч. в кафе – театъра на ОНЧ “ Напредък – 1864″ по покана на Радио Търговище и с любезното съдействие на домакините от читалището.

Родена е през 1961г. в град Айтос. Завършва СУ „Климент Охридски” през 1986г. – специалности Българска филология и Педагогическа психология. Автор е на 11 поетични книги, четири от които – за деца: „Антистоп” 1992, „Божури в снега”, „Съм”, „Веднъж ще ти се случа”, „Между ада и рая” – лирическа новела, „Опашати истории за любими муцунки”, „От любов живей”, „Извор с очи на дете” 2014 и др. Албумите ù с изпята поезия са два: “Закъсняла молитва” и “Песента на токчетата”.
По професия Татяна е учител, по потребност – бард.

Поетесата е носител на национални и международни награди от литературни конкурси и от фестивали на бардовското изкуство, някои от които: Награда за поезия на името на Николай Искъров 2014 от националния конкурс „Свищовски лозници”, награда за поезия на вестник „Уикенд” 2006, награда за песен за България от „Софийски вечери на авторската песен”, от „Мелнишки вечери на поезията”, на вестник „Дром дромендар” за поезия с ромска тематика, на Фондация „Буквите” – от конкурсите „Жени и вино, вино и жени”; награди от бардовските фестивали „Солени ветрове” – за принос към духовността, Ловеч – първо място и „Златната роза”.Песни на Татяна могат да се открият в репертоара в репертоара на Тони Димитрова, Драгомир Драганов и др.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background