С ритуал за издигане на знамената и тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията за Деня на Търговище

Written by on 14/05/2019

С ритуал за издигане на знамената и тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията по случай официалния празник на Търговище – 14 май. Сред официалните лица бяха евродепутатът Асим Адемов, народните представители д-р Венка Стоянова, Имрен Мехмедова, Танер Али, зам.-министърът на културата Амелия Гешева, областният управител Митко Стайков. Гости на града ни по случай празника са и представители на два от побратимените ни градове – Котбус, Германия и Търговище, Румъния.

В тържественото си слово по време на заседанието на Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров заяви, че мотото на Европейския съюз „Обединени в многообразието” е водещо за днешния ден на Търговище.

„Настоящото обединява желанието на всички нас, с различни лични ценности и амбиции, политически убеждения, етническа и религиозна принадлежност, да градим и утвърждаваме устойчивото развитие на града, селата, общината, на страната ни. Да се справяме с предизвикателствата, да анализираме и прогнозираме процесите, за да сме адекватни на времето и неговите изисквания. Заедно, в диалог, трябва да търсим иновативни решения, които да ни осигурят постигане на желаната визия за всеки от нас, за общината и страната ни“, каза д-р Димитров.

Поздравления по случай празника на града отправиха и евродепутатът Асим Адемов, народните представители д-р Венка Стоянова, Имрен Мехмедова, Танер Али. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на народния представител проф. Светла Бъчварова. Поздрав отправиха още зам.-министърът на културата Амелия Гешева, областният управител Митко Стайков, зам.-кметът на Котбус Мариета Чопе, личният съветник по въпросите на образованието на кмета на румънското Търговище Адриан Байку, Мариан Костаке, член на сдружението на българите в област Дъмбовица „Заедно“.

На тържественото заседание кметът д-р Дарин Димитров връчи отличието за почетен гражданин на ставрофорен иконом Славчо Проданов.

„Всички Вие, които през годините ми помагахте, бяхте камертона, който ми даваше верния тон в моето служение“, заяви отец Славчо Проданов.

Честванията за Деня на Търговище продължават тази вечер, с концертна програма на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и Любо Киров от 19.00 ч. на сцена „Борово око“.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background