Приключи проектът за обновяване на образователната инфраструктура в Търговище по „Региони в растеж“

Written by on 07/05/2019

Със заключителна пресконференция днес, 7 май, приключи проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. По проекта бе извършен цялостен ремонт и обновяване на 4 детски и учебни заведения в общината. Това са детските градини №9 „Приказка“ и №7 „Снежанка“, детска ясла „Първи юни“ и I ОУ „Христо Ботев“ в град Търговище.
В пресконференцията участваха кметът д-р Дарин Димитров и ръководителят на проекта Мирослава Павлова.
„От всички институции, Общината е тази, която в най-голяма степен има задачата да реализира инвестициите по проекта. Затова, благодаря на всички експерти и професионалисти, участвали в дългия процес по подготовката и реализацията на дейностите. Благодарение на техните всеотдайност четирите обекта, включени в проекта придобиха качествено нов облик“, заяви кметът д-р Димитров.
Ръководителят на проекта Мирослава Павлова заяви, че с извършените дейности е осигурена модерна, функционална, здравословна, достъпна и енергийно ефективна материална база на четирите образователни звена.
Поставена е топлоизолация, подменени са дограмата и всички инсталации. Извършено е укрепване на сградите. Обновени за дворните пространства, засадени са декоративна и храстова растителност. Извършена е цялостна подмяна на наличното оборудване и обзавеждане.
Общата стойност на дейностите по проекта възлиза на 8 481 020,90 лв. с ДДС. Целта на проекта е модернизиране на материалната база на общинската образователна инфраструктура, както и въвеждане на нови и интерактивни методи на обучение, които да повишат мотивацията на учениците при усвояване на знания.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background