Кметът на Търговище се включи в Националния маратон на четенето

Written by on 10/04/2019

Днес кметът на Търговище д-р Дарин Димитров посрещна в Общината децата от 1 „б“ клас в I ОУ „Христо Ботев“, за да прочетат заедно откъси от любими книги. Визитата беше в рамките на инициативите от XIV Национален маратон на четенето.

Кметът прочете на децата българската народна приказка „Старите хора“. Всички заедно обсъдиха поуката от нея и защо е важно да се отнасяме с внимание и уважение към възрастните ни съграждани.

„Народните ни приказки са изключително поучителни. Четете много. Това ще стимулира въображението ви и ще развие личността ви“, се обърна към учениците д-р Димитров.

По време на срещата кметът подари на всяко от децата книга с български приказки.

Целта на Националния маратон е обществени личности да стимулират интереса на децата към литературата и четенето, като им дадат личен пример.

Организатор на кампанията е Българската библиотечно-информационна асоциация, а координатор за Търговище е Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Инициативата стартира на 2 април – Международния ден на детската книга и ще продължи до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background