Започна кампанията на Община Търговище за почистване на града и населените места

Written by on 09/04/2019

Граждани, учебни заведения, организации се включиха в първите дни на кампанията за почистване, която Община Търговище обяви в периода 8-22 април.

Прилежащите площи около сградите си вече почистиха два пенсионерски клуба в града – „П.Р.Славейков“ и „Г.С. Раковски“.

За чистотата в района на училището си пък днес се погрижиха възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Дралфа. В следващите два дни децата, заедно с техните преподаватели, ще почистват и парка в селото.

Младшите посланици на Европейския парламент към II СУ „Проф. Никола Маринов“ и младежката структура на партия ГЕРБ също се включиха в кампанията. Те събраха отпадъци, изхвърлени от граждани, в районите на туристическия заслон и крепостта Мисионис, а младежката формация в парк „Юкя“.

Непосредствено преди началото на кампанията на Общината се състоя и инициативата за почистване от захвърлени фасове „ФАС OFF“. Близо 70 чувала с угарки от цигари и други отпадъци бяха събрани от 30 доброволци в парк „Роден кът“.

През тази седмица са заявени различни дати за продължаване на инициативата за по-чисти и приветливи населени места, обществени зони и паркове. Планирани са дейности от още 7 пенсионерски клуба, 20 детски градини и училища.

Припомняме, че в рамките на кампанията Община Търговище организира събиране и транспортиране на стари мебели, домакински стъкла (без прозоречни) и растителни отпадъци. Тези видове отпадъци трябва да се оставят до контейнерите за битова смет. Домакинското стъкло и растителните отпадъци трябва да са в чували. Те ще бъдат извозвани след подаване на заявка на телефони:  0601 6 86 58; 0601 6 86 86 в Община Търговище.

Определените дати за извозване на мебелите са: 12 април; 15 април; 18 април и 22 април, след подаване на заявка на посочените телефони.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background