Търговище се включва в акцията „ФАС OFF“ за почистване на фасове

Written by on 04/04/2019

На 6 април, събота, в Търговище ще се състои акцията „ФАС OFF“ за почистване на обществени места от фасове, изхвърлени от небрежни пушачи. Инициативата е на организацията от град Варна „Благотворителност и спорт“, а координатори в нашия град са Тодор Янакиев – младши и група младежи.

Началото е в 9.00 часа в района на бившата Механа „Роден кът“. Почистването от фасове и други отпадъци ще обхване и пространствата около детската площадка в тази зона, както и целия парк „Роден кът“. Ще бъдат осигурени чували за еднократна употреба, които всеки ще може да получи на място.

Младежите призовават гражданите да се присъединят към инициативата и всички заедно да допринесем за по-чистия и приветлив вид на парка и града ни. Те припомнят, че материалите, от които са изработени филтрите на цигарите, са бионеразградими.

Акция за почистване на паркове, градини, детски площадки и други места за обществено ползване ще има в още осем града на страната. Това са: Варна, Аксаково, Силистра, Шумен, Горна Оряховица, Стара Загора, Плевен и София.

Целта на кампанията е да ангажира гражданите в дейностите по почистване и опазване на околната среда и градските пространства, както и формирането на екологично мислене и възпитание в подрастващите.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background