Традициите от 46 години, преплетени с новото – на Благовещение с женски хор „Златна лира“

Written by on 26/03/2019

За Благовещение, за Първа пролет и за 46 години женски хор „Златна лира“ – поводи не малко, емоции от църковни песнопения до горещия мексикански темперамент и подбрани с вкус интересни произведения от диригента г- жа Илиана Иванова за търговищката публика.

Традиционния пролетен концерт на връх християнския празник носеше и нещо ново, нещо което хористите ни поднесоха с удoвлетворение и самочуствие за добре свършена работа през годината. Освен наградите от конкурси през изминалия сезон, чухме и две нови пиеси на композитора Ценко Минкин, председател на Съюз на българските композитори, който започва да оставя трайна следа в творческите състави в града ни. След написването на Химн на Търговище, „Чирпанско хоро“ – за Духов оркестър Търговище, автора сега подари и две вокални произведения написани специално за женския хор.

Освен от хоровото майсторство, публиката оставаше безмълвна на няколко пъти от солистите Десислава Василева и Теодора Лавдинова, топли гласове и технично обезпечени. Програмата разнообразиха и гостите на концерта Константин Адамов- цигулка и Петър Божанов – пиано. Залата на домакините се оказа малка – “ Радостното е, че публиката се увеличава и вече имаме постоянни почитатели, които с нетърпение очакват нашите изяви, получаваме и много подаръци за втора поредна година от благодарност за хубавата музика…“, сподели диригента г – жа Илиана Иванова.

Концертът бе записан от Радио Търговище и идните дни ще бъде излъчен в ефир.

Може да го чуете и тук:


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background