Петиция за именуване на улица в гр. Търговище на Пеньо Атанасов Колев – (Пеньо Бомбето)

Written by on 05/03/2019

„Крайно време беше и Е , да си спомним истинските герои на нашия край. Хора, дали много от себе си за род и Родина, но останали със скромността си встрани от „светлините на прожекторите“. Пеньо Атанасов Колев – „Пеньо Бомбето“, беше невероятно скромен, трудолюбив, тих и мил , но Човек, с главно „Ч“ и заслужава МНОГО ПОВЕЧЕ от някои измислени герои на комунистическата партизанщина. Поне една улиуца да носи неговото име и родното му село Дралфа, и в Търговище, а и на много други места в България, където е оставил диря от своя „усталък“ и труд! „

„Ние, долуподписаните жители на гр. Търговище изразяваме своето желание, улица в нашия град да носи името на един велик и достоен Търговищенец – Пеньо Атанасов Колев (Пеньо Бомбето).

Считаме, че това е акт на уважение и признателност към човека, завършил строителството на една от емблемите за целия български народ – паметника на свободата на връх Шипка. Делото на този наш земляк не трябва да остане незапомнено в родния му край.

С тази петиция настояваме да бъдат предприети необходимите законови действия за реализирането и, от органите на местното самоуправление.“

Всички, които желаят да се включат като подпишат петицията в електронен вариант могат да го направят на този адрес:

https://www.peticiq.com/-imenuvane_na_ulica_v_targovishte

След като попълните формата ще получите имейл адрес, който трябва да отворите. С потвърждаването на имейл адреса си, Вие потвърждавате и подписа си. Целта е да се гарантира , че подписите са реални и действителни. Ако не потвърдите своя имейл адрес подписа Ви остава непотвърден и няма да бъде зачетен като реален.

ОЧАКВАМЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ПОДПИСКАТА


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background