Тържествен водосвет бе отслужен в обновената спортна зала на ул. „Христо Ботев“

Written by on 12/02/2019

Тържествен водосвет бе отслужен днес, 12 февруари, в тренировъчния комплекс на улица „Христо Ботев“, който бе обновен с държавно целево финансиране.

На водосвета присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, Цветан Цветанов – зам.-председател на партия ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-о Народно събрание, народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Община Търговище, треньори и спортисти от Търговище.

Кметът д-р Димитров благодари на правителството за отпуснатите средствата в размер на 850 хил. лв. за ремонта. „Днес е един хубав ден за Търговище. След всички инфраструктурни обекти, които реализирахме, успяхме да ремонтираме и спортната зала. Когато станах кмет, обещах на спортистите, че тази зала ще я бъде. Много не вярваха, но ние доказахме, че можем да се справим, въпреки всички трудности, през които минахме“, заяви кметът д-р Димитров.

Цветан Цветанов поздрави Общината за условията, които е създала за спортистите. „Пазете това, което е изградено, за да можете, заедно с вашите треньори, пълноценно и ежедневно да полагате усилия да станете бъдещите шампиони на България, Европа и света“, се обърна към спортистите Цветанов.

Изявената състезателка по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева, която провежда подготовката си в залата, благодари на Общината и правителството за оказаната подкрепа и изкази своето удовлетворение от извършения ремонт.

Припомняме, че средствата за обновяването на комплекса бяха отпуснати по искане на кмета на общината д-р Дарин Димитров. Сградата, в която тренират над 450 спортисти в клубовете по художествена и спортна гимнастика, борба и стрелба, е строена в периода 1968-1975 г., като в последните години материалната й база бе изключително амортизирана. Това наложи градоначалникът да потърси спешно държавно финансиране за ремонтите.

Със заложените дейности по рехабилитацията бяха реализирани мерки за енергийна ефективност. Подменени са дограмата и всички инсталации. Изградена е нова отоплителна система. Ремонтирани са подовите настилки, санитарните възли, а всички помещения са боядисани. Изградена е и рампа за хора с увреждания.Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background