Кметът на Търговище кани гражданите на публичен отчет за третата година от мандата си

Written by on 11/01/2019

На 15 януари, вторник, от 17.00 часа в зала 74 на Община Търговище, кметът д-р Дарин Димитров ще представи отчета за третата година от управленския си мандат.

Отчетът ще бъде представян непосредствено преди внасянето му в Общинския съвет на януарската сесия. Публичният отчет е инициатива на кмета д-р Димитров, във връзка с изпълнението на поетия ангажимент за диалог и прозрачност в работата на администрацията. Тиражираните твърдения, че  кметовете са задължени да правят пред обществеността такива отчети, не отговарят на истината. Законовото изискване е отчетът да се представя пред Общинския съвет. Свикването на общоградска среща за обобщаване и коментиране на свършеното през изтеклата година е лична инициатива на кмета д-р Дарин Димитров.

        Лично той отправя покана да присъстват всички жители на Търговище, представители на общинската и държавна администрация, общински съветници, общински предприятия, образователни, културни, социални и финансови институции, представители на бизнеса, НПО, кметове на кметства, граждани и медии.

По време на публичния отчет ще бъдат представени основните дейности, извършени през изминалата 2018 г.

Присъстващите ще могат да зададат своите въпроси към общинското ръководство, както и да споделят своите идеи и препоръки за развитието на общината.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background