Община Търговище сключи договори за превоз на пътници по 28 автобусни линии

Written by on 03/01/2019

 Община Търговище сключи договори за извършване на превоз на пътници по 28 автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми. След провеждане на обществена поръчка бяха сключени договори с 5 фирми, считано от  2.01.2019 г.

По-ниски цените на билетите за повечето от линиите са предложили новите изпълнители. Билетът за градските линии № 10 и № 4, които се движат от жп гарата до квартал „Запад“ 3 и до местността Парка вече ще струват съответно 0.30 лв. и 0.31 лв. при досегашна цена от 1.20 лв. Билетът за градската линия № 11, която в почивните дни се движи от квартал „Запад“ 3 до гробищния парк пада от 1.00 на 0.01 лв. Билетът до квартал Въбел пък е на цена от 0.55 лв. при предходна от 0.79 лв. Цената на билета по линията Търговище-Варна от 7.02 лв. става 6.16 лв. До Попово гражданите ще могат да пътуват за 2.31 лв., вместо 3.47 лв., както досега.

След проведената процедура се стигна до повишение в цената на билетите по някои от линиите, за които се явиха малко кандидати и съответно превозвачите предлагат по-високи цени от досегашните на база
разчетите си. Те са към селата Момино, Давидово, Ралица, Голямо Соколово,Здравец, Дългач и Буховци. Най-съществено е увеличението по линията Търговище-Ралица-Голямо Соколово, където цената на билета от 1.11 лв.става 2.37 лв.
Разписанията по всички линии остават непроменени. Договорите за 17 от линиите са за срок от 5 години, до края на 2023 г. Поради обжалване на обществената поръчка, за да не прекъсва услугата за населението, като спешна мярка са сключени едногодишни договори за 5 от направленията. Те са в посока: Разбойна-Стража, квартал Въбел, Момино и градските линии № 10 и № 11.Предстои Община Търговище да проведе нова обществена поръчка за линиите към Кралево, Дългач и Буховци. Това се налага поради отказ на
фирмите, заявили участие в процедурата, да сключат договори за изпълнение по тези линии. По тази причина Общината е сключила договори за превоз на пътници за срок от 1 година и по тези направления.
4,36 млн. лв. без ДДС е прогнозната стойност на обществената поръчка. Тя бе обявена от Общината в средата на 2018 г. поради изтичане на договорите с предходните изпълнители.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background