С координацията на снегопочистването по селата бяха запознати кметовете и кметските наместници

Written by on 29/11/2018

Кметовете и кметските наместници на селата от общината бяха запознати с координацията при снегопочистването по различните направления от общинската пътна мрежа през настоящия зимен сезон. Това се случи на тяхната редовната среща след заседанието на Общинския съвет, която бе водена от секретаря на Общината Христалина Халачева и главния експерт „Сигурност“ Кирил Керев.

Кметовете и наместниците бяха информирани кои са фирмите, отговорни за почистването в различните райони. Те бяха инструктирани в кризисни ситуации да подават сигнали на Дежурния телефон в Общината. Дежурните по сигурността ще предават сигнала към изпълнителите, отговорни за почистването в съответния район. Така ще се осъществява и по-засилен контрол на фирмите, тъй като заплащането е на база свършена работа.

Кметовете и наместниците на населените места пък трябва да разписват протоколите за часовете, отработени от машините. Тези справки ще се внасят в общинската администрация, където ще се осъществява второ ниво на контрол и едва тогава ще се заплаща.

Жителите на селата и кварталите, пътуващите по общинската пътна мрежа, които установят пропуски в почистването, също могат да подават сигнали на денонощния телефон на Общината.

На работното съвещание беше припомнен и алгоритъмът за действие при тежки зимни условия, реагиране при сигнали за болни жители на селата, снабдяване на населението с основни храни и други, свързани с обезпечаване на сигурността на населените места.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background