Поставя се коледната украса в Търговище

Written by on 25/11/2018

Започна поставянето на коледно-новогодишната украса в Търговище. Традиционно, в празнични светлини ще заблести фасадата на Общината. Закупени са нови елементи за визията на градската елха. Три декоративни LED дървета пък ще бъдат монтирани в началото на алеята от площад „Свобода“ към Драматичния театър. Предстои поставянето на украсата и по входните артерии на града.

Украсата ще заблести на 6 декември, Никулден. Тогава, от 17.00 часа на централния площад пред сградата на местната администрация ще се състои и тържественото запалване на светлините на елхата. Община Търговище организира традиционна празнична програма.

Тече и записването за конкурса за най-оригинална празнична украса за жителите на Търговище и населените места от общината.  До 10 декември, включително, кметовете на населените места могат да подават заявки в отдел „Канцелария и стопанско обслужване” на Община Търговище или на тел. 0601 6 86 62. Гражданите, които участват в конкурса за коледна украса на домовете си, трябва да подадат име, адрес, телефон и да изпратят снимки на обекта, участващ в надпреварата, на електронната поща presscenter.targovishte@gmail.com. Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа, а за тях са подготвени парични и предметни награди.

Община Търговище апелира жителите на града и населените места всеки, според възможностите и желанието си, да украси сградите, които обитава, за да има повече празнично настроение през предстоящия последен месец на годината.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background