„Щъркелите на Търговище“

Written by on 20/11/2018

Областния управител на Търговище  г-н Митко Стайков, кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, съвместно с ръководителят на АГ отделението в МБАЛ Търговище – д-р Емил Абаджиев, дават старта на поредица от инициативи от кампанията „Репродуктивното здраве – наша обща грижа“ и в Търговище. Инициативата започна във Варна на 5 октомври. Община Търговище  е партньор на всички инициативи  „Искам бебе“ вече шеста година. Подобни инициативи са от изключителна важност за хората, борещи
се да се случи най-щастливото събитие в живота им – раждането на дете. От
2012 г. в Търговище функционира и Общинският фонд „Инвитро“, чрез който
оказваме финансова подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми“, каза
кметът д-р Димитров.

На форума бе и 2-годишната Любослава.

 

Тя се появява на бял свят и чрез финансовото съдействие на местния фонд, оказал подкрепа за съпътстващи изследвания на семейството й в борбата им да имат дете. Десет са вече родените деца, благодарение на подкрепата на общинската програма, припомнят експертите. През тази година бяха подпомогнати 15 двойки, които получават до 2500 лв. за изследвания и процедури. В предходната 2017 г. са финансирани 9 семейства или лица, живеещи на семейни начала.

Беше открито и първото в Търговище Училище за бременни – „Щъркелите на Търговище“, което ще се води от Елена Георгиева – акушерка от АГ отделението на болницата. В кампанията ще се включат специализанти по АГ и студенти по медицина,  които заедно ще споделят и обсъждат проблемите със зачеването при младите хора, за да може да се търси навременна помощ и специализирана информация. Екипът на „Искам бебе“ подготвя следващи „спирки“ на инициативата в цялата страна, като целта е да се обхванат различни специалисти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младите хора у нас, желаното забременяване, качествено проследяване на бременност след асистирана репродукция и адекватни грижи за новороденото.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background