Търговище за първи път се активизира силно на протест против високите цени и данъци

Written by on 11/11/2018

     Незапомнено в последните 25 години автомобилно протестно шествие се случи на 11. 11. 2018г., в нашия град.  То бе активизирано предимно от младите хора. С амбиции да останат да живеят в града  и държавата ни, да учат тук и да изучат и децата си тук. С такива думи бе открит протестът в самото си начало от 20 годишната Кристин Ивова Арангелова. Организаторите се обърнаха към всички събрали се на поляната  на парк „Борово око“ с думите: – „Нека днес Търговище покаже, че го има на картата на България и не сме навели глави. Тук сме защото искаме промяна, да кажем стоп на непрекъснатото увеличаване на ток, вода, горива, цени и данъци. Слепи ли сме, глухи ли сме, неми ли сме?!“.

 

     По неофициални данни над 250 автомобила потеглиха  в протестното шествие, което преминаваше близо час през улиците на града, наложи се  разделянето му на два лъча, които накрая се събраха на околовръстното кръгово, до бензиностанция ОМВ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стигна се до поне половинчасова блокада на кръговото, след което шествието бе подканено от властите да се движи около кръговото, за да не възпрепятства движението. Дори и властите, като че ли не очакваха толкова много автомобили и леко прозираше слабост в организацията им. Шествието премина мирно и без инциденти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background