Кметът участва в церемонията за откриване на немското предприятието за обработка на облекла

Written by on 26/10/2018

Кметът д-р Дарин Димитров участва в церемонията по откриване на немското предприятие за пране и багрене на готови конфекционни облекла  „Реди гармънт технолоджи България” в кв. „Запад“ 2 в Търговище. На церемонията присъстваха още д-р Дитрих Бок, главен акционер на групата, собственик на предприятието; областният управител Митко Стайков; зам.-областният управител Панайот Димитров; зам.-кметът Валентин Велчев; главният архитект арх. Дарина Димитрова и секретарят на Общината Христалина Халачева, граждани.

Кметът д-р Димитров изрази своето удовлетворение от реализираната инвестиция, която ще осигури работа за 150 души. „Разкриването на нови работни места може да окаже само положително въздействие на икономиката в Търговище. Политиката на Общината е насочена именно към привличане на нови инвеститори“, заяви кметът д-р Димитров.

Д-р Дитрих Бок изказа своята благодарност към административните структури в община Търговище. Той заяви, че инсталираните в предприятието технологии, са съобразени с най-новите тенденции в сферата на екологичните технологии на пазара. „Фокусирани сме върху предлагането на устойчиви процеси и влагането на възможно най-малко количество ресурси, енергия, химикали и вода“, обясни д-р Бок. Той обясни, че във фабриката е изградена и локална пречиствателна станция и е инсталиран специален софтуер, който да следи за спазването на екологичните стандарти на работните процеси.

Предприятието е десетата фабрика от групата „Dr. Bock Industries”, като такива има още в Италия, Германия, Румъния и Украйна.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background