Национална фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ – гр. Попово – 29. 09 и 30. 09.2018г.

Written by on 27/09/2018

Очакват се тази година над 200 състава и над 1400 участника.
В два последователни дни – 29-30 септември (събота и неделя), в град Попово ще има музика, танци и песни от различни фолкорни състави. 
В рамките на срещата ще има майсторски класове по народно пеене, фолклорно надпяване с конкурсен характер, фолкорна работилница по инструмент и народни танци, семинари, конкурс за рисунка и много атракции. 
Тази година Срещата ще бъде подкрепена  – Янка Рупкина, Калинка Згурова, Галина Дурмушлийска, Дарина Славчева, ПВТ „Агра“, Стоян Варналиев, Петър Кирилов, Лъчезария Павлова и много други, които организаторите не са обявили все още. Във фестивалната част ще журират –

проф.д-р.Николай Ников, Доц.д-р. Владимир Владимиров, Станимир Иванов и Петя Габровска. С участието на Иван Звездев, който ще забърка Юнашки тиган, за радост на гости и участници. Радио Търговище ще излъчи в онлайн ефира  интервю със г-н Петър Кирилов, директор на фестивала и председател на Сдружение „Цветница“. Срещата ще премина под патронажа на кмета на Попово, Людмил Веселинов,организатори са  Сдружение „Цветница“ и Дома на културата – гр. Попово.

 в петък, събота и неделя, малко след 12: 00ч.

 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background